Bebek kıyafetleri nasıl yıkanmalı?

Bebek kıyafetleri nasıl yıkanmalı?

Bebek kıyafetleri nasıl yıkanmalı?

 

Doğum hazırlığı yapan anne adaylarının bebeği için bakmış olduğu birbirinden tatlı kıyafetlerin güzelliğinden çok hijyenik olmaları önemlidir. Bebek cildi hemen tahriş olan, narin ve kimyasallara karşı çok hassas bir yapıdadır. Yenidoğanlarda ise deriyi örten keratin tabakası tam anlamıyla gelişmemiş olduğundan cilde direk temas edecek ürünler kullanırken dikkat edilmeli ve son derece özen gösterilmelidir. Bebeğinizin cilt sağlığını ve cilt alerjilerinden korunmasını sağlamak için, bebek kıyafetlerinin temizliğine dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Satın alınan yeni bebek kıyafetlerinin hepsinin mutlaka yıkanması gerekir. Bu nedenle doğuma hazırlık aşamalarından birisi olan bebek giysilerini yıkarken, kullanacağınız deterjandan, suyun sıcaklık derecesine, kurutma işlemlerine kadar pek çok konuya dikkat etmek gerekir.  Özellikle alerji riski olan bebekler için kullanılan deterjanlara ve kıyafetleri kurutma yöntemlerine özen gösterilmesi şarttır.

 

Yeni alınan bebek kıyafetleri nasıl yıkanmalıdır?

 

Yıkama ve Deterjan Seçimi

  • Öncelikli olarak kıyafet etiketindeki yıkama yönergelerine göz attıktan sonra tüm etiketleri özenli bir şekilde kesmelisiniz. (Etiketlerin bebeğinizin cildini tahriş etmemesi için satın aldıktan sonra kesmeniz uzmanlar tarafından önerilir.)
     
  •  Bebeğinizin kıyafetlerini diğer tüm kıyafetlerden ayrı olarak yıkamalısınız.
     
  • Deterjan seçimi yaparken doktorunuza danıştıktan sonra doğal ve hiçbir şekilde kimyasal madde barındırmayan ve yoğun kokulu olmayan bir ürün tercih etmelisiniz. Kimyasal içeren deterjanlar ciltte kaşıntı, kızarıklık veya çeşitli yan etkilere neden olabileceğinden, bebekler için özel üretilen, dermatolojik testlerden geçen, hipoalerjenik deterjanları seçmelisiniz. Özellikle bitkisel içerikli deterjanları seçip, içeriğinde paraben, ağartıcı, fosfat gibi maddelerin olmadığından emin olmalısınız. Fazla miktarda deterjan kullanmak, kıyafetlerde partikül ya da kimyasal madde kalmasına neden olabilir. Dolayısıyla deterjanı mümkün olduğunca az kullanmalısınız.
     
  • Kıyafet kumaşı pamuklu ise 30 derecede yıkamamız yeterlidir. (Farklı bir durum yoksa kesinlikle 60 derecede yıkamayın.)
     
  • Bebeğinizin daha minik olan kıyafet parçaları için yıkama filesi kullanabilirsiniz; bebek giysilerinin küçük parçalardan oluşması nedeniyle çamaşır filesi kullanırsanız eldiven ve  çorapları makine içerisinde sıkışıp kaybolmayacaktır.
     
  • Kıyafetlerin haricinde bebeğinizin çarşaf takımları, uyku arkadaşı ya da peluş oyuncakları, havluları ve battaniyeleri gibi eşyalarını da az miktarda bebek deterjanı kullanılarak yıkamalısınız.
     

 

Kurutma ve Ütüleme

  • Giysileri mutlaka açık havada kurutmalısınız.
     
  • Açık havada kurumuş olan kıyafetleri ütülemelisiniz.
     
  • Ütüleme aşamasında yüksek ısı ve buhar kullanmamaya özen göstermelisiniz.
     
Ütü sonrasında pamuklu kıyafetlerin sertleşmemiş olmasına dikkat etmelisiniz. (Sertleşen kıyafetler bebeğinizin cildinde tahrişe neden olabilir.)

 

.
 

Etiketler: bebek kıyafeti
Kasım 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR