Yenidoğan bebeklerde kıyafetler ne kalınlıkta olmalı ve doğru oda sıcaklığı ne olmalı?

Yenidoğan bebeklerde kıyafetler ne kalınlıkta olmalı ve doğru oda sıcaklığı ne olmalı?

Ne güzel şey anne-baba olmak değil mi? Kucağınızda bir melek ve sizler de onun koruyucularısınız artık.


Ne giyecek, ne yiyecek derken bir sürü soru işaretiyle maratona başlıyorsunuz. Ama öncelikle şunu belirtmeliyim ki, sakin olun çünkü sevgi ve mutluluk kadar önemli bir şey yok onun için. Siz mutluysanız, bebekler de mutlu 🤍 Gelelim sorulara, yenidoğan bebekler ne giymeli, odaları hangi sıcaklıkta olmalı?


Bebekler sanılanın aksine çok üşümez ve kat kat giyinmeyi çok sevmezler. Hatta ilk doğduğunda çok kalın giyinmemeleri özellikle hemşireler tarafından önerilir. İlk haftalarda odalar 22-24 derece arası olabilir, sonrasında biraz daha azalabilir. Yaz dönemlerinde pişik ihtimaline karşı kaldığı odada açılmamak kaydıyla klima da kullanılabilir. Yattığı odada klima ya da kalorifer kullanımı bebeğin ortamını kurutacağı için, hava nemlendirici kullanılmasında fayda vardır. 


22-24 arası oda sıcaklığındaki evlerde bebekler çok kalın giydirilmemesi, terleyip kilo kaybı yaşanmaması için çok önemlidir. 


Bebeklerde vücud sıcaklığı 36-37.5 derece arası olmalı ve üzerine çıktığı görülürse; önce ortam havalandırılmalı, bebeğin üzerindeki kıyafetler çıkartılmalı ve yarım saat arayla ateşi kontrol edilmelidir. Yaz mevsiminde tek kat, kış mevsiminde 2 kat giydirmek yeterlidir. Kıyafet seçiminde de kolay kullanımlı ve %100 pamuklu ürünleri tercih etmeniz gerektiğini söylememe gerek yoktur sanırım 🙃 Küçük mucizenizle geçireceğiniz, çok güzel günler dileğiyle.

 

Etiketler: Yenidoğan bebeklerde kıyafetler ne kalınlıkta olmalı
Aralık 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR