Müslin nedir? Özellikleri nelerdir?

Müslin nedir? Özellikleri nelerdir?

Müslin nedir? Özellikleri nelerdir?

 

Müslin; pamuklu yapıya sahip, pürüzsüz, düz dokumalı, sağlıklı ve doğal bir yapıda, yumuşak ve dayanıklı bir kumaş türüdür.

Müslin, dünyanın en eski dokuma kumaşları arasında yer almaktadır. İlk kez Mısırlılar tarafından bebek kundaklamak için kullanılmıştır. Müslin adını ise ilk üretildiği yer olduğu söylenilen Iraktaki Musul kentinden almıştır.

Müslin kumaş genel olarak ince dokunmaktadır. Bazı ürünler için inceden kalın dokumalara kadar birçok şekilde kullanılmaktadır. 4 kat müslin ise  günümüzde kullanılan en yaygın müslin türüdür, battaniye ve deniz ürünü olarak da kullanımı yaygındır. Bu kumaş hassas bir yapıya sahip olduğu için kimyasal içermeyen organik temizleyiciler kullanılarak temizlenmelidir. Çamaşır makinesinde yıkanacaksa çok sıcak su tercih edilmemelidir. Müslin kumaşlar aynı zamanda kolay kuruma özelliğine sahiptir.

 

Müslin nerelerde kullanılır?

Müslin örtüler ince dokulu görünmesine rağmen özel dokuması nedeniyle oldukça sağlamdır. Bu yüzden müslin bez oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir.

  • **Kolay kuruma özelliği sayesinde havlu ve peştemal, panço, bornoz gibi ürünler,
     
  • **Bebekler için; emzirme örtüsü, ana kucağı, havlu, kundak, emzik tutmacı, alt açma örtüsü,  yorgan, ağız örtüsü, puset ve bebek arabası örtüsü, oyun örtüsü gibi birçok ürün yapımında,
     
  • **Şal ve diz örtüsü olarak da pekçok tekstil ürününde tercih edilmektedir.
     

 

Müslin kumaş ne işe yarar?

Yumuşak ve konforlu bir yapıya sahip olduğu için cilt tahrişlerini önlemektedir. Müslin yumuşak, hafif ve doğal dokusuyla yıllar içinde çok sevilen bir kumaş haline gelip önemi de artmıştır. Peki müslin kumaş neden bu kadar önemli ? Çünkü doğal yapısıyla cilt tahrişi önleyen bir kumaştır. Doğal ve yumuşak dokulu özelliğiyle daha çok hassas bir cilt yapısına sahip bebekler için tercih edilmektedir. Binlerce bebek ürünü, en özel bakım ve konfor için % 100 saf müslinden üretilmiştir. İşte müslin'in bebeğinizin cildi için en iyi seçenek olmasının nedenlerinden bazıları:

  • Müslin kumaşa sahip ürünler terletmeyen özelliği ve anti-alerjen yapısına sahiptir. 
     
  • **Müslin aynı zamanda esnek bir kumaştır. Bebeklerin vücut şekline göre esneme gösterebilir.
     
  • **Bebeklerin vücut ısısını korumaktadır. Havanın serbest akışına izin vererek aşırı ısınmayı önler.
     
  • **Müslin sıvıyı emen ve terletmeyen bir kumaştır. Bu nedenle  özellikle yenidoğan ürünlerinde kullanılmaktadır.
     

En özel ve değerli olan çocuklarımız için bebek giyim tekstilinde kullanılan ürünlerin de özel olması gerektiğinden dolayı müslin kumaşlı ürünler daha fazla tercih edilmektedir. Saf müslin kumaşlar kimyasal ve benzeri zararlı maddeler içermediğinden dolayı bebek cildi için %100 güvenlidir. Müslin kumaşlar bebeğinizin hassas cildi için çok yumuşaktır ve çocuğunuzun daha rahat ve saf bir mutluluk durumunda olmasını sağlar. Sadece bebeğiniz için değil, daha büyük yaştaki çocuklar, gençler ve hatta kendiniz için bile idealdir :)

 

.

Etiketler: müslin
Kasım 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR